Vg2 er inne i sin siste praksisperiode

den

Dette er den siste praksisperioden på 3 uker som vg2 skal ha før eventuelt næringslivet som lærling eller om de velger å ta påbygg og få studiekompetanse vg3. Praksisen er nå i uke 11, 12 og 13. Noen elever har den samme praksisplassen i 3 uker, andre velger å være på ulike praksisplasser i perioden.

Betina har praksisen sin i 3 uker i Kjøllefjord i Lebesby kommunehus. Hun har ulike oppgaver:

Hun sitter i resepsjonen i kommunen, der hun hjelper til med sentralbordet, post og saksbehandling. Hun er med å  avslutter saker og kvalitetssikrer systemet. Hun har lagt ting i det fysiske arkivet og arkivert ansatte mapper alfabetisk. Hun skal i løpet av uke 12 jobbe mer med IKT. Hun trives godt og dagene flyr fort.

Linn-Cecilie var ons-fredag uke 12 hos Numehytta AS v/Bjørnar Dokka og med Kjetil Heitmann i Veggli.

Hun fikk i oppgave og være med å utvikle torghandel tanken når Veggli handelsforening skal bygge ut. Det er planer om et mini-kjøpesenter i 2018 i Veggli sentrum. Hun fikk da i oppgave å se på hvilke torghandlere som kan passe inne i bygget og lage en finn.no annonse for Numehytta AS på en hytte/prosjekt som de skal i gang med. Hun trivdes godt med oppgavene og syntes det var spennende å jobbe her.

Likadimos skal ha alle sine 3 uker ved Coop Prix i Veggli. Her har han hatt praksis før. Han trives godt her og begynner nå å føle seg trygg på oppgavene. Han har i denne perioden fått prøve seg mer i kassa, noe som han syntes er moro.

Arbeidsoppgaver som han har er vareinnfylling av forskjellig art; tørrvarer, brus og kjølevarer. han hjelper også til med klargjøring av frukt og vasking.

Vilde har denne perioden sin praksisperiode ved Rødberg bibliotek. Hun skal være her alle 3 ukene. Hun har hatt praksis her tidligere og her trives hun godt.

Arbeidsoppgaver som hun har denne perioden er å lage plakater med bibliotekets åpningstider. Hun har registrert bøker og filmer inn i systemet. Biblioteket arrangerer buttons og spillverksted og her har hun ansvaret for å lage og distribuere plakatene i Rødberg sentrum. Hun har også ordnet med støvtørking og rydding av bøker. Hun skal også legge ut informasjon om eventer på bibliotekets hjemmeside og blogg.  Vilde skal også se på og lage en kampanje til å markedsføre biblioteket. Der skal hun lage plakater og fokusere på tydelig tilstedestedeværelset på nettet. Hun har lært mye hvordan man registrerer til magasinet(lageret)  og hvilke klassikere som biblioteket burde ha i sin samling. I april har Rødberg bibliotek 10 års jubileum på sin nye plassering. Dette skal feires med forfattebesøk og dukketeater for de minste.

Per Olav skal ha sin praksisperiode denne gangen uke 11 og 12 på Kiwi Rødberg. Han har hatt praksis her tidligere og han trives godt her. Han har i denne perioden hatt mye fokus på svinn og at butikken skal se pen ut. Han har lært om stjeling i butikken og hva det vil si for Kiwi. Han fyller også på varer og går med søppel. Han trives godt med kundene og de varierte oppgavene.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s